Постинг
10.01.2017 19:06 -
Крем Карамел
Необходими продукти:
6 яйца
Прясното мляко се кипва със захарта и ванилията. Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се да се охлади. Добавят се разбитите яйца и смества се разбърква много добре. Захарта за карамела и лимоновият сок се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос. Той се разпределя в купичките за крем карамел. Отгоре се изсипва внимателно яйчената смес и десертът се поставя с метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките. Крем карамелът се пече на водна баня при температура 160 градуса до зачервяване на крема. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея. Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли.Ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.
6 яйца
- 600 мл. прясно мляко
- 100 г захар
- 1 ч.л. ванилия
- За карамела:
- 6 с.л. захар
- 1 с.л. лимонов сок
Прясното мляко се кипва със захарта и ванилията. Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се да се охлади. Добавят се разбитите яйца и смества се разбърква много добре. Захарта за карамела и лимоновият сок се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос. Той се разпределя в купичките за крем карамел. Отгоре се изсипва внимателно яйчената смес и десертът се поставя с метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките. Крем карамелът се пече на водна баня при температура 160 градуса до зачервяване на крема. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея. Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли.Ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.