Постинг
10.01.2017 16:57 -
Руло Стефани
Необходими продукти
1кг кайма
1 яйце
1 кафена чаша галета
1 глава лук
1 чаена л. чубрица
2 стръка магданоз
1 чаена л. сол
2 супена л. олио
50 г кашкавал
За плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.
Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички
Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа. В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички. Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и малко вода. Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и след това се поръсва с настъргания кашкавал и се запича.
1кг кайма
1 яйце
1 кафена чаша галета
1 глава лук
1 чаена л. чубрица
2 стръка магданоз
1 чаена л. сол
2 супена л. олио
50 г кашкавал
За плънката:
2 кисели краставички
2 яйца
2 моркова
Начин на приготвяне
Каймата се омесва с яйцето, 2/3 от галетата и ситно нарязаните лук и магданоз. Подправя се с чубрицата и солта и се оставя да отлежи 10 минути.
Плънката се приготвя, като морковите и яйцата се сваряват в подсолена вода, след което морковите се нарязват на пръчици, яйцата – на четвъртинки, а киселите краставички – на ивички
Каймата се разстила в правоъгълна форма, с дебелина 1 см, върху влажна кухненска кърпа. В единия край се реди плънката от моркови, яйца и кисели краставички. Каймата се навива на руло с помощта на кърпата. Слага се в тава за печене и се поръсва с останалата галета. В тавата се наливат олиото и малко вода. Рулото се пече 45–50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна и след това се поръсва с настъргания кашкавал и се запича.
Няма коментари