Постинг
10.01.2017 19:01 -
Козуначени Кифли(16 порции)
Необходими продукти:
-20г мая
-250г захар
-250мл прясно мляко
-брашно за меко тесто
-5 яйца
-125г масло
-марлад
Начин на приготвяне:
Активирайте маята,като я смесите с 1супена лажица захар,малко затоплено прясно мляко и брашно до гъста каша.Оставете да втаса на топло.
Разбийте яйцата,останалото количество захар,мляко и масло.
Когато маята е удвоила обема си я добате към яйцата.Постепенно добавете останалото браашно,като замесите меко тесто.Оставете го да втаса на топло за 1 час.След това премесете тестото и го разделете на топки.От разточена кора с дебелина-5,8 милиметра разрежете на 8 или 16 триъгълника.
На вссеки триъгълник сложете в основата мармалад и навийте на кифлички,порасете с захар и печете до порозовяване във фурна загрята на 200градуса.
-20г мая
-250г захар
-250мл прясно мляко
-брашно за меко тесто
-5 яйца
-125г масло
-марлад
Начин на приготвяне:
Активирайте маята,като я смесите с 1супена лажица захар,малко затоплено прясно мляко и брашно до гъста каша.Оставете да втаса на топло.
Разбийте яйцата,останалото количество захар,мляко и масло.
Когато маята е удвоила обема си я добате към яйцата.Постепенно добавете останалото браашно,като замесите меко тесто.Оставете го да втаса на топло за 1 час.След това премесете тестото и го разделете на топки.От разточена кора с дебелина-5,8 милиметра разрежете на 8 или 16 триъгълника.
На вссеки триъгълник сложете в основата мармалад и навийте на кифлички,порасете с захар и печете до порозовяване във фурна загрята на 200градуса.
Няма коментари